Calificare tipic rapidista

Aseara in ultima partida din 16imile Cupei Romania Timisoreana s-au intalnit ocupanta locului 11 din Liga I, Rapid, respectiv ocupanta locului 14 din Liga a IIa, Petrolul Ploiesti. Un meci care dupa prima privire a scorului pare sa fi fost spectaculos si cu multe ocazii de ambele parti. Realitatea a fost alta in teren. Rapid a inceput crispat si a scapat la limita sa inceapa meciul chiar in dezavantaj. Djalovic a fost cel care a deschis scorul pentru giulesteni, reusita sa netrezind galeria pornita sa nu isi incurajeze suporterii in semn de protest. Bucuria visinie nu a durat mult timp, iar o greseala in lant a defensivei a dus ca mingea sa ajunga la singurul atacant petrolost, Mutiu, care a impins mingea in poarta cu mare usurinta. Scorul pauzei a fost asadar 1-1, iar stadionul rasuna din nou “DEMISIA !”. Nici George Copos nu a scapat de furia tribunelor pe jumatate goale, acesta fiind injurat chiar daca nu a fost prezent la meci.

Repriza a doua incepea cu acelasi joc fad de ambele parti. Petrolistii incercau sa nu greseasca si rar si-au incercat norocul catre poarta debutantului Marinescu. Singurul jucator al gazdelor de aseara care a incercat spatiul portii a fost Budescu care de cateva ori le-a dat emotii rapidistilor.

Atacurile din ce in ce mai periculoase venite din partea ofensivei giulestene a dat roade in minutul 81, cand nou intratul Cesinha a finalizat o faza superba. Bucuria a fost din nou de scurta durata, deoarece in minutul 85 Tincu a transformat o lovitura de pedeapsa, acordata de central in urma unu hent comis in careu de catre camerunezul Pierre Boya. Cele 90 de minute regulamentare se terminau astfel la egalitate 2-2.

Prelungirile au fost si mai lipsite de actiune, petrolistii preferand sa se maseze in preajma careului propriu si sa astepte cuminti loviturile de departajare. Din pacate pentru ei, in chiar ultimul minut al reprizelor de prelungiri Cesinha nu a fost deacord cu stabilirea castigatoarei la loteria penaltyurilor si l-a executat sec pe portarul ploiestean cu un sut de la 18 metri.

3-2 pentru Rapid, dar deriva continua. Rapid pare o echipa labila psihic, care nu are stabilitate pe nici un plan si care nu reuseste sa se aduna in teren decat prin niste sclipiri individuale, mult prea putine in ultima perioada. Peseiro a fost salvat in chiar ultima secunda de joc, iar agonia sa se prelungeste pana duminica, la meciul cu Gaz Metan, cand meciul trebuie castigat in doar 90 de minute. Va mai fi oare cineva in stare sa il salveze pe portughez? Este gata Rapid de o revenire, tinand cont ca o asteapta doua meciuri, la prima vedere usoare. Aceste cu Mediasul si etapa viitoare cu CS Otopeni (echipa ce a fost cat pe ce sa castige in Ghencea) sunt decisive pentru viitorul intregii suflari rapidiste.

Advertisements

Posted on October 17, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: