Dacă e derby, e tot!

Am intrat in săptamâna premergatoare aşa-zisului, unic derby din fotbalul românesc. De luni şi până sâmbătă toată Mass-Media vor bombarda naţiunea cu ştiri despre Dinamo-Steaua, despre noul antrenor stelist, Dorinel Munteanu, despre omniprezentul domn Gigi Becali sau despre Borcea, Turcu, sau Rednic. Foşti jucatori, foşti antrenori sau simpli oameni de fotbal sau presă, cu toţii vor apărea sa işi dea cu părerea despre ce se va întâmpla sâmbătă. Este foarte clar, acest eveniment va acapara mare parte din spaţiul alocat ştirilor despre fotbalul din românia şi poate chiar va intra si in spaţiul celorlalte sporturi. Lucruri ca alegerea unui şef in fruntea COSRului, presupusul faliment de la Rapid sau evoluţia exceptionala a Soranei Cârstea in circuitul WTA vor trece pentru câteva zile in umbra.
Pentru mine imediat se naşte o întrebare, zic eu, fireasca: Oare merită ?
Merită să dăm importanţă oricui vine şi da o declaraţie ceva mai siropoasă? Să acapereze atenţia tuturor două echipe ieşite din formă ? Eu nu sunt convins de asta !
În orice caz, daca privim situaţia la ora actuala a ambelor echipe, meciul se anunţă a fi unul modest, cu două echipa care se afla în lupta cu regăsirea propriei personalităţi, două echipe aflate mai mult sau mai puţin intr-o oarecare degringoladă şi care nu practică un fotbal tocmai spectaculos.
Steaua vine după o serie de rezultate dezamăgitoare, dupa o schimbare de antrenor, iar suporterii nu par foarte încântaţi de situaţia actuala de la club.
Dinamo, a reuşit in ultima etapă sa învinga chinuit cu 1-0 pe Oţelul Galaţi, iar forma prin care trece echipa nu este, deasemenea, una strălucită.

Intr-un asemenea meci ar trebui sa intervina orgoliul jucatorilor încarcaţi emoţional de catre energia transmisă de suporterii intraţi in transă. Dar, oare ce ştiu jucători ca Julio Cesar, Miranda, Toja sau Arthuro despre rivalitatea dintre Dinamo şi Steaua. Rămâne de văzut.

Advertisements

Posted on October 28, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Noii bananieri .. aa.. pardon.. stranieri .. vor reactiona cam cum a facut-o Zapata anul trecut .. ca sa nu mai spun de Mendoza, Pepe sau de ce nu chiar Dayro .. Oricum apelez iar la cliseul ca meciul va fi dictat de antrenorul din loja deci nu imi pun mari sperante in acest derby. Oricum Steaua va castiga. Are nevoie de asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: