Obama 52% vs McCain 46%

Au mai ramas doar doua state in care numarul de voturi nu a fost anuntat oficial, dar un lucru este sigur: dupa ce a primit 63,042,806 milioane de voturi, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii este afroamericanul Barack Obama !
Nu stiu sa dau o explicatie, dar sunt foarte incantat de aceasta veste. Obama nu pare a fi genul de presedinte pe care il vezi in fiecare zi. Pare ca s-a nascut pentru acest lucru, pare sa fie cel pe care il asteapta o intreaga planeta, nu doar cetatenii americani. Este, asa cum a spus si Cristian Tudor Popescu, “un presedinte planetar”.

Imediat dupa ce a fost oficial rezultatul votului, acesta a iesit in fata a peste 240.000 de sustinatori, intr-un parc din Chicago si a dat prima declaratie din postura de presedinte. Un discurs emotionant, sincer si foarte bine construit. Inainte de a va lasa sa il urmariti, am de remarcat un singur lucru. Reciprocitatea dintre fostii adversari este una incredibila si imposibil de transpus in politica romaneasca. Mai exact, unul din primele lucruri spuse de ambii au fost ca isi multumesc si ca se vor sustine in viitor. McCain a tinut sa isi felicite contracandidatul si chiar sa il ridice in slavi. La randul sau, Obama, a facut o scurta descriere reprezentantului republicanilor amintind de perioada in care acesta a fost tinut prizonier de razboi in Vietnam.

Un presedinte simplu, un presedinte care nu s-a sfiit sa isi recunoasca tineretea tumultuoasa, presarata cu droguri si excentricitati, un om care a venit sa resusciteze taramul tuturor posibilitatilor.

P.S.: Este lung, dar merita ! Va garantez !

Posted on November 5, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: