Progresul continuă

Etapa a paisprezecea a adus faţă în faţă, Progresul Bucureşti, echipă aflată pe poziţia a treia a clasamentului, şi FCM Bacău, lanterna roşie a primei serii din Liga a-IIa. Dacă bancarii se află pe o pantă ascendentă şi speră să se apropie cât mai mult de primele două clasate, băcăoanii se află într-o situaţie disperată. Poziţia in clasament şi situaţia neclară de la club au adus în discuţie chiar retragerea din campionat. Cu toate acestea moldovenii veneau după o victorie pe teren propriu contra lui FC Botoşani şi sperau să realizeze surpriza.

Meciul a început echilibrat, ambele echipe fiind aşezate în teren pe poziţii de atac, ocaziile nu au întârziat să apară. După câteva tentative timide, primii care au încercat să modifice tabela au fost vizitatorii, care au izbit bara, în minutul 30, printr-o lovitură de cap a atacantului Boghian. Replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată şi în minutul 35, Ciochina imitându-l pe băcăoan după un şut de la aproximativ 10 metri. Pâna la pauza ambele echipe au cautat drumul către careul advers, dar fără succes.

Repriza a doua a început cu o echipă Progresul mult mai hotărâtă să obţină cele 3 puncte puse în joc. Acest lucru concretizându-se in minutul 60, când după o lovitură liberă executată foarte bine de Boghian, mingea a ajuns la Alexandru Stan, care a şutat puternic şi a marcat din careul de 16 metri. Până la finalul jocului ocaziile s-au plimbat de la o poartă la alta, însă fara a mai modifica vreodata tabela.

Progresul Bucureşti – FCM Bacău,un meci mediu, în care s-a văzut diferenţa dintre o echipă plasată pe ultima poziţie a podiumului şi echipa care ocupă ultima poziţie din clasament.

După încheierea partidei, Marius Şumudica, antrenorul Progresului, cel care s-a facut auzit pe întreaga durată a partidei, spre deliciul celor aproximativ 150 de spectatori, a declarat:

„ Am avut un meci greu, împotriva unei echipe care a venit să facă antijoc. Evident ca sunt mulţumit de rezultat, mai ales că acest gen de victorii, obţinute în condiţii ca cele de azi, şi nu mă refer la frig, sunt cele mai frumoase. Una peste alta sunt mulţumit, am obţinut 3 puncte mari in cursa pentru promovare, mai ales că acum nu mai există echipe mici şi echipe mari, după cum vedeţi şi in fotbalul mondial. Din păcate din nou am fost avut probleme cu arbitrajul, lucru care s-a văzut spre finalul partidei, cand centralul parcă îi impingea de la spate pe moldoveni. Etapa trecuta, la fel, am avut un penaltz clar contra celor de la Dinamo, dar nu l-am primit. Sper că pe viitor vom avea parte de arbitraje mai bune, măcar pe teren propriu.

Bancarii alături de Dossey

Partida dintre Progresul Bucureşti şi FCM Bacău a fost precedată de un gest surpinzător, dar placut, al gazdelor. Trei dintre bancari au intrat pe teren în cărucioare pentru persoane cu handicap în semn de susţinere pentru fostul portar al lui Rapid, FC Braşov şi Pandurii Tg. Jiu, Ibrahim Dossey, care, după ce s-a aflat în comă profundă în urma unui accident rutier, şi-a revenit miraculos, în ciuda părerilor care nu îi dădeau prea multe şanse de supravieţuire.

La sfârşitul jocului, antrenorul Progresului Bucureşti , Marius Şumudică a declarat:

“Bineînţeles că ne bucurăm de vestea că Dossey şi-a revenit. Este unul dintre noi şi trebuie să îl susţinem în aceste clipe grele din viaţa sa. Din păcate, am trecut şi eu pe lângă o tragedie asemănătoare, când mă întorceam de la Piatra Neamţ şi am fost implicat într-un accident rutier. Urmările nu au fost tragice, din fericire pentru mine, dar sperietura a fost pe cinste. Nu sunt eu în masură să îmi dau cu părerea şi să decid ce măsuri ar trebui luate pentru stoparea unor evenimente de acest gen, dar cu siguranţă înăsprirea pedepselor ar fi o soluţie. ”

Advertisements

Posted on November 16, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: