Revedere studenţească

scn13622Astăzi, la ora 13, la baza sportivă de la Mogoşoaia, a avut loc reuniunea foştilor sportivi legitimaţi la Sportul Studenţesc. Printre cei invitaţi se remarcă actualul Preşedinte a Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, fostul mare internaţional român, Gheorghe Hagi, fostul mare antrenor, Angelo Niculescu, actualul director a Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, foştii jucători ai clubului, Gino Iorgulescu, Rică Răducanu, actualul patron al studenţilor, Vasile Şiman şi mulţi alţii.
Înainte ca toţi cei invitaţi să ajungă la petrecerea organizată de Naşu`, oaspeţii au fost aşezaţi minuţios în tribuna Stadionului Mogoşoaia pentru binecunoscuta poză de grup.
Imediat după, Mircea Radulescu a declarat: „Noi înainte jucam fotbal de placere.În ziua de azi fotbalul a devenit o întreagă afacere, iar jucătorii urmăresc să se realizeze financiar şi apoi să se daruiască pentru clubul la care evoluează. În cei 13 ani, la Sportul Studenţesc s-a dorit performanţă deşi am evoluat multă vreme în liga a doua. Pe vremea când la cârma echipei a fost Marcu Popescu, acest club era finanţat din activităţi studenţeşti şi cu toate acestea în 1972 echipa a promovat în primul eşalon al fotbalului românesc.”
Ca în orice grup de fotbalişti sau foşti fotbalişti, glumele nu aveau cum să lipsească. Revederi emoţionante, reîmprospătări de cunoştinţă asupra carierei fiecăruia sau simple discuţii, acestea au fost lucrurile văzute şi auzite.
Imediat după acest moment şi după ce toţi trecuseră peste emoţiile de rigoare, s-a trecut la motivul principal al prezenţei fiecaruia. Mircea Sandu şi-a luat în serios rolul de naş şi a condus mersul ceremoniei. Clasica introducere şi un moment de reculegere ţinut în memoria a celor 35 foşti studenţi, care din păcate nu mai sunt în viaţă, au deschis evenimentul. Apoi, Sandu a dezvăluit surpriza care îi aştepta pe jucătorii ce au făcut istorie in tricul alb-negru sau au influenţat destinele acestui club. Aceştia au primit din partea Federaţiei o medalie de merit. Printre cei premiaţi se află nume ca Angelo Niculescu, Gheorghe Hagi, Gino Iorgulescu, Constantin Anghelache, Dumitru Moraru, Necula Răducanu, Paul Cazan sau Vasile Şiman.
Un moment inedit s-a desfăşurat după această decernare de medalii, când, dupa tonul dat de Mircea Sandu, toată sala a început să intoneze imnul Sportului Stundenţesc, fapt ce a animat atmosfera, prilej cu care s-a dat liber la petrecere.
La finalul ceremoniei, Mircea Sandu, vizibil emoţionat de eveniment ne-a declarat:
“Este o zi importantă pentru fiecare dintre noi. Cu toţii ne amintim cu plăcere vremea aceea, dar asta este, nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Ne-am întâlnit aici trei generaţii, pasiunea de a juca fotbal şi de a face spectacol pe terenul de joc era totul pentru noi, mai puţin însă ne interesa partea financiară, nu zic că era de neglijat nici această latură. Din păcate, în aceste noi generaţii,  jucătorii pun mare accent pe situaţia lor financiară şi mai puţin pe modul de a juca.”.-
Tot astăzi, s-au sărbătorit împlinirea a 36 de ani, de când Sportul Studenţesc promova în prima divizie a fotbalului românesc. Mircea Sandu, împreună cu toţi cei care au ajutat la organizare, au promis că acest eveniment va deveni o obişnuinţă şi se vor organiza întâlniri de acest gen în fiecare an. Deasemenea, Sandu a promis că în cât mai scurt timp va fi lansat un DVD cu imagini memorabile din întreaga istorie a studenţilor.

Vezi articolul şi pe www.prosport.ro

Advertisements

Posted on November 28, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: