De ce ne infulenţează internetul viaţa?

Mă gândeam zilele trecute cât de important a ajuns internetul pentru viaţa noastră. Îmi citiţi inepţiile deci sunteţi şi voi măcar semi-dependenţi de acest fenomen.

Treptat calculatorul s-a strecurat printre nevoile primordiale ale omului şi unul dintre lucrurile pe care le facem cu toţii dimineaţa e să deschidem minunata maşinărie şi evident să ne aruncăm în net.

Avem messenger, avem bloguri, avem conturi pe tot felul de site-uri de socializare, suntem extrem de activi în www, dar ce urmări pot avea lucrurile astea, dacă la un moment dat depăşeşti foarte puţin măsura.

Deşi privit din perspectiva vieţii aşa cum era ea înainte, fără internet şi prea multă tehnologie, în mod normal acţiunile tale nu ar trebuit influenţate în vreun fel de o simplă folosire a tastaturii.

Stau şi mă gândesc că internetul te poate lăsa fără loc de muncă, te poate împinge spre o ceartă cu prietenii sau chiar familia, te poate despărţi de prieten(ă)/iubit(ă)/soţ sau soţie. Pentru mine o enigmă toată evoluţia asta chiar dacă însine o înţeleg şi o accept.

Efectele negative ale acesui fenomen sunt evident multiple, dar ce mă pune şi mai tare pe gânduri pe mine e întrebarea: “Spre ce tine toată această evoluţie”. Spre exemplu, Facebook e, probabil, în momentul de faţă cea mai de succes afacere şi dacă nu e aşa e, cu siguranţă, bussines-ul cu cea mai rapidă evoluţie din istorie.

Aşa-i că v-a pus şi pe voi pe gânduri?

Advertisements

Posted on May 17, 2010, in O părere and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: