Care-i şmenu` Dorele?

Site-ul Antenei 1 ne face o prezentare extrem de “plastică” a uneia din multele măgării marca guvernului României. Nimic greşit, dar titlul nu are nicio treabă cu jurnalismul. E totuşi prea mult, mai ales că e vorba de site-ul uneia dintre cele mai importante televiziuni din România.

Înţeleg toată tendinţa asta de “mondenizare” din televiziune/presă/radio, dar nu pot să fiu de acord cu depăşirea bunului simţ. Evident că “şmen” e un cuvânt mic printre multe “cancan-uri”, “click-uri”, “libertăţi” sau mai ştiu eu ce.

În acelaşi timp nu sunt de acord cu axioma “publicul se educă”. Din punctul meu de vedere, publicul a educat media şi până la urmă a primit ceea ce şi-a dorit. Subiectele de calitate au devenit de nişă datorită evoluţiei (a se citi involuţiei) populaţiei din ultimele decade.

Nu există nicio rezolvare, trebuie doar să acceptăm situaţia, dar nu privind-o ca şi pe o complacere. Pentru mine e simplu, accept că media “uşoară” a câştigat piaţa, dar nu sunt fan. Îl accept şi îl apreciez pe Dan Diaconescu pentru că a ştiut să profite de această hibă umană şi a făcut o adevărată avere, dar, din nou, nu pot fi un fan.

Advertisements

Posted on August 26, 2010, in Din ' WWW ', O părere and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: