JO la Bucureşti sau cum le place românilor să abereze

“Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român mi-a confirmat azi (n.b. joi) că ideea de a organiza Jocurile Olimpice la Bucureşti este viabilă şi ne putem depune candidatura pentru aşa ceva. Prin dezvoltarea infrastructurii oraşului, prin promovarea sa ca punct turistic şi prin crearea de noi locuri de muncă nu facem altceva decât să dezvoltăm un oraş care merită să fie cunoscut în lumea largă şi pentru locurile frumoase pe care le putem construi, dar mai ales pentru valorile sportive care ne fac onoare”

Nu, acest articol nu este un pamflet, dar trebuie luat în serios. Aşa cum tot în serios bănuiesc că ar trebui să luăm şi declaraţia primarului Capitalei, domnul Sorin Oprescu. Păi dacă omul chiar crede că se poate, noi de ce să nu credem? Ce, Bucureştiul nu e în stare să organizeze o olimpiadă de matematică, fizică sau biologie?

Domnule primar, oraşul condus de dumneavoastră se chinuie să aibă un poduleţ de nu ştiu cât timp. Stadionul cu care vă mândriţi e “păr la ceas” pentru cum se construieşte în secolul XXI şi faptul că vom avea şi noi o arenă mai acătării, nu ne face excepţionali, ci doar cât de cât normali. Nu mai bine ne-am spăla noi puţin pe ochi şi ne-am apuca de treburi mai serioase. Pe bune acum, se termină concediile oamenilor şi iarăşi vom avea o capitală arhi-aglomerată. Lucrăm de zor în “n-şpe” locuri din oraş, iar haosul e un cuvânt mic. Noi nici măcar nu avem transport în comun pe timp de noapte (Bucureşti – singura capitală europeană fără metrou, autobuze, trolebuze, tramvaiee care circulă noaptea), mor copii după nici câteva zile de viaţă şi pe mulţi dintre noi ne uită viaţa până când primim un salariu. Hai să ne trezim.

Olimipiadă, auzi….

Advertisements

Posted on August 27, 2010, in O părere and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Băse Demolatorul

    Cred că a băut ceva înainte și s-a trezit în altă țară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: