Patru metode prin care îţi poţi amăgi somnul

Când spun luni mi se zgribulesc gândurile. Nu e din cauza lunii octombrie şi nici pentru că am dormit cu geamul deschis. Luni e ca o bere caldă în mijlocul lui august.

Luni e fata babei cea urâtă şi care niciodată nu se va transforma într-o ‘Ileană Cosânzeană’.

Dacă te naşti într-o familie săracă, ambiţia te poate scăpa de chinuri. Ei bine, luni nu va putea niciodată să devină cineva.

Luni începi deja să te gândeşti când vine sâmbătă şi, totodată, cât de repede a trecut duminică.

Gândeşte-te la primul lucru care îţi trece prin cap când te trezeşti în prima zi a săptămânii. Simplu: “Of. Iar e luni!”

Dar cum te trezeşti?

1. Metoda ‘1000 de metri garduri’

Teoretic e considerată cea mai eficientă metodă. Îţi fixezi alarma de seara şi pui telefonul în cel mai depărtat colţ al camerei, evident, faţă de pat. Din nou, teoretic, tot drumul până la telefon ar trebui să te dezemeticească şi să începi The Mighty Monday. Wrong! Te ridici din pat, te târâi până la telefon şi, chiar dacă în tot acest drum al patimilor te împiedici de trei ori şi dărâmi trei scaune, căldura patului îţi face în continuare cu ochiul. De aici ţine de tăria fiecăruia de caracter.

2. Metoda roagă un prieten

“Bă, trezeşte-mă şi pe mine te rog. Dar nu mă laşi până când nu mă ridic din pat. Bine?”

Se trezeşte prietenul şi începe distracţia:

2a. În cazul în care  ‘salvatorul’ te sună, totul se derulează foarte rapid, iar la finalul conversaţiei fii sigur că ai să sforăi mai tare decât înaintea apelului

2b. Dacă prietenul e cu tine în casă, atunci va face cunoştinţă cu ‘the dark part of you’. Te trezeşte, vorbeşte cu tine, iar atunci te transformi. O voce din interios spune: ‘Mai dorm cinci minute’. Poţi să fii cel mai de cuvânt om de pe Pământ şi tot nu ţine. Acea fiinţă hidoasă ce-ţi stăpâneşte inconştientul şi careia îi place să doarmă la nesfârşit te va ţine încleştat în armonia patului.

3. Metoda ‘cleştele’

E ceva mai complicat şi totul ţine de antrenament. Doar aşa poţi ajunge la adevărate recorduri. Totul ţine de perspicacitatea ta. Pui telefonul cât mai aproape de cap. Sună alarma, o auzi relativ repede şi ‘sari’pe telefon. Aici intervine ‘cleştele’. O amânare, două amânări, cinci tipuri de melodii-alarmă, dar tu dormi ca un urs în hibernare. Poţi ajunge la performanţe demne de povestit prietenilor aşa cum am făcut eu. Tu poţi dormi cu telefonul în mână timp de o oră, în condiţiile în care care îţi sună la intervale de cinci minute?

4. Metoda ‘iepurele’

Ai nevoie de două telefoane. Nu mai contează unde le pui, cât de tare pot suna sau chiar dacă sunt în duet, pentru că pentru că ai să te transformi într-un prădător high-class. O vorbă din bătrâni spune că dacă fugi după doi iepuri nu ai prinzi niciunul. Ei uite că poţi. Ai să te arunci înfometat pe cele două telefoane şi cu o viteză pe care ar fi gelos până şi Usain Bolt ai să opreşti semnalele şi ai să te întorci la nani.

Bună dimineaţa!

Advertisements

Posted on October 10, 2011, in O părere and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. De vrei sa te trezesti.. in momentul in care a sunat telefonul nu ezita sa te ridici deodata din pat. Daca iei telefonul si il mai plimbi putin prin mana ori te mai uiti.. tu ramanand la caldurica.. e clar ca somnul te ademeneste iar. Trezeste-te, fuga la baie si da drumul dupa la muzica..

    La mine cel putin o mers de multe ori. Plus ca mai mereu incerc sa ma trezesc cu 15 min mai devreme de ora stabilita pentru a nu ajunge sa ma grabesc. Mai bine stai 5 min si mai asculti o melodie.. decat fii pe fuga si nici sa nu fi apucat sa mananci ori sa-ti bei cafea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: