Bună! Ce faci?

Maică-ta și taică-tu te-au învățat că e frumos să saluți indiferent de situație. Tragi un zâmbet și dai bunăziua către trecătorul cunoscut. Și atât! Sunt atât de multe situațiile în care o orice altă replică, în afară de cea de salut te aruncă într-un mic penibil. Serios, nu scrie nicăieri că, pe lângă clasicul “bună”, trebuie să ceri și informații relevante despre viața mea, decât dacă momentul o cere, iar răspunsul nu e evident.

Exemple-s multe, dar pe mine mă pun în fund câteva situații. M-am trezit în mijlocul lor recent și zău că aveam față de măgar chior în momentele respective.

Venea Paștele și ca orice intrus în București asta înseamnă că trebuie să mă apuc să împachetez ceva lucruri și să fug acasă. Mașină personală nu avem, așa că alegem: tren sau microbuz? Nu mai sunt student, merg pe varianta doi. Și iată-mă în autogară. Cu geanta-n spate și căștile în urechi. Privesc plictisit către autocar. Ah, uite o față cunoscută. Nu mă opresc din ascultat muzică, zâmbesc și mimez un “bună’.

Ce? Cum? Unde?

Ființa din fața mea nu se mulțumește cu atât și mormăie ceva. O fi ceva important și-mi eliberez urechea dreaptă de gălăgie. “Scuză-mă! Nu te-am auzit…”

“Aaa. Nu… Nimic.. Te întrebam ce faci..”

?!?!?! Ce mă întrebai? Recapitulăm: Paște, bagaje, autogară, drum, Piatra Neamț. Simplu, nu? Așa i-aș fi zis, dar m-am limitat doar la un rânjet și la răspunsul pe care deja îl știa: “Merg acasă”.

Nicio tragedie. Domnișoara doar fusese politicoasă. La fel ca și tipul de la bagaje, femeia de la ușa autocarului, tipa din scaunul de lângă mine, domnul care m-a întrebat brichetă și tipul care mi-a dat geaca jos de pe scaun…

Hai mă. Serios?!

Advertisements

Posted on May 8, 2012, in Stories and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Vad ca iti place sa scrii)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: